Nyhetsredaktør måtte forklare seg

Fevennen forlot Sørlandet for å dekke drapssak. – Media Norge påvirker stoffet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fædrelandsvennen har lenge hatt en klar strategi med fokus på Kristiansand og omegn. Men da ei fem år gammel jente ble drept i Kragerø dro avisa til «utlandet» og dekket saken. Media Norge er en av årsakene til reisen.

– Du kan si både ja og nei. Vi har i mange år hatt en stoffdeling i regionene, men det er klart at nå når Media Norge er et faktum, er vi på jakt etter områder hvor vi kan bidra. Dette er også en sak som har en nasjonal karakter. Det gjorde at vi valgte å gå utenfor vår definerte region, forklarer nyhetsredaktør Morten Rød til Journalisten.

For Rød og Fevennen er det viktig å ta initiativ for å finne områder hvor avisen kan bidra til stoffmangfoldet i Media Norge. Som i dette tilfellet.

NTB eller egen

Om Fevennen ville nøyd seg NTBs meldinger dersom Media Norge ikke var et faktum, er usikkert.

– Det er det jeg er litt usikker på, fordi denne hendelsen var av en slik karakter. Det var et tilleggselement at vi er en del av et større fellesskap, forklarer nyhetsredaktøren.

– Vil Fevennen dekke flere hendelser utenfor sitt dekningsområde som følge av Media Norge?

– Jeg tror egentlig ikke det er i den retningen vi blir styrket. Det handler om at vi bruker våre egne ressurser i større grad. Jeg tror vi med styrken gjennom Media Norge vil kunne frigjøre våre egne journalister til å jobbe grundigere lokalt og regionalt.

Internt skriv

Før helgen sendte Rød ut et internt skriv hvor han evaluerte dekningen av drapet i Kragerø. Her understreket han for de ansatte at det ikke ville komme noen kursendring i Fevennen.

– Hvorfor valgte du å sende ut dette skrivet?

– Fordi det kom opp diskusjoner internt siden vi har hatt et veldig fokus på kjerneområdet vårt. Og det var spørsmål internt om det var en kursendring. Dermed fant jeg det naturlig å forklare hvorfor vi gjør det på den måten, forteller Rød.

Powered by Labrador CMS