Uavgjort kamp om lokalkontor

Styret i Finnmark Dagblad vedtok onsdag at lokalkontoret i Honningsvåg blir stående ubemannet fram til november. Det er lokal politisk strid om lokalkontoret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det utløste sterke protester da styret i Finnmark Dagblad i slutten av mai vedtok å legge ned lokalkontoret i Honningsvåg. Både ordføreren i Nordkapp kommune og en rekke kjentfolk i kommunen har protestert.

Da det i tillegg var nokså sannsynlig at vedtaket var et klart brudd på bestemmelsene om informasjonsplikt i paragraf 9 i Hovedavtalen, besluttet man imidlertid raskt å ta saken opp til ny behandling. Det skjedde altså i går.

Styreleder Gunn Paulsen sier at man fattet et enstemmig vedtak som innebærer en opprustning av lokalkontoret i Alta og at kontoret i Honningsvåg blir stående tomt.

– Journalisten ved Honningsvåg-kontoret har jo sagt opp, og da ble vi enige om å la denne stillingen stå vakant inntil videre. Ved kontoret i Alta har ikke alle stillingshjemlene vært fylt opp i den senere tid, men det vil skje nå. Så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Paulsen.

Hun sier at avisen nå vil følge opp den nye strategiplanen som ble vedtatt tidligere i år og som blant annet forutsetter sterkere satsing på Alta. Hva som skal skje i Honningsvåg vil først bli klart utpå vinteren

– Har dere fulgt boka denne gang?

– Ja, denne gang har alt gått etter boka, sier Paulsen som understreker at også de ansattes styrerepresentanter stemte for vedtaket denne gang.

Klubben avventer

Leder i redaksjonsklubben, Robin Mortensen, sier at de ennå ikke har hatt tid til å diskutere saken i klubben, men at han er fornøyd med vedtaket så langt.

– Vi trapper nå opp i Alta slik redaksjonsklubben har foreslått og så er Honningsvåg satt litt på vent. Jeg er spent på hva som kommer ut av samtalene med Finnmarksposten om et samarbeid, sier han.

– Men kontoret i Honningsvåg blir stående tomt?

– Ja, vår journalist i Honningsvåg har sagt opp som følge av denne saken, og det beklager vi sterkt. Vi har nå tid fram til november for å se hvordan vi kan sikre dekningen av Honningsvåg, sier Mortensen.

Alta størst i Finnmark

Ansvarlig redaktør Kåre M. Hansen sier at Finnmark Dagblad ønsker å satse sterkere i Alta som er Finnmarks største by. Når det gjelder Honningsvåg, så har avisen rundt 450 abonnenter i byen, men Finnmark Dagblad eier også lokalavisen Finnmarksposten som kommer ut én gang i uken. De vil nå gå inn i samtaler med de ansatte i Finnmarksposten om hvordan man bedre kan utnytte ressursene og samarbeide.

– Altaposten er allerede en dominerende og etablert avis i Alta. Hvordan skal FD greie det?

– Vi har en husstandsdekning i dag på rundt 25 prosent i Alta, men det er klart at Altaposten er et problem. Likevel vil vi prøve å satse. Det er store muligheter i Alta både når det gjelder abonnement og annonser, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS