Cavaen ble sprettet av kaptein Rune Bernhus. Lars M. J. Hansen og Markus Moe jubler sammen med sin kaptein. Foto: Terje Pedersen/ANB.

Ikke fullt så stille i fjøset

Her finner du bilder fra og vinneren av årets medieturnering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medienes årlige «løkkecup» gikk av stabelen i Oslo i helgen. I utgangspunktet kjempet ti redaksjoner om å bli vinnerne av årets medieturnering.

Det var ANB med Terje Alstad i spissen som sto for årets turnering på Valhall, siden nyhetsbyrået vant fjorårets turnering. Konkurrent NTB trakk seg i siste liten, men det la ikke noen demper på kampen om gullet.

Ifølge referatet Journalisten har mottatt fra ANB, cruiset byrået seg gjennom gruppespillet i gruppe 1 foran Nettavisen, VG og Dagsavisen.

Fars sønn

I gruppe 2 var NRK det sterkeste laget og sanket inn 10 poeng på sine fire kamper. Dagbladet stakk av med andreplassen foran Romerikes Blad (RB) og TV 2 på målforskjell, mens Dagens Næringsliv ble slått ut.

I sin kvartfinale valset NRK over Dagsavisen, mens RB slo Nettavisen 4–3. For Nettavisen hjalp det ikke engang å hente inn familien til redaktøren.

– Vi burde klart å slå dem, vi hadde flere gode sjanser, men klarte bare ikke å sette den siste ballen i nettet, fortalte Gunnar Stavrums sønn etter kampen. Pjokken – født i 1998 – måtte steppe inn for sin strekkskadde far allerede etter to minutter av den første gruppespillkampen, og viste seg å heve Nettavisen betraktelig.

Grusing

TV 2 ga ANB real kamp. Carsten Skjelbred stengte buret og TV-kanalens folk ledet kampen 6–0 etter bare ti minutter. Sluttresultatet endte 7–3 og gledestwitring fra TV 2-reporter Kristian Oma.

– Gruste Avisenes nyhetsbyrå 7–3. Nå blir det samba i semifinalen. Det har løsnet for Reginiussen bakover, twitret den engasjerte reporteren etter kampen.

– Vi ble nok litt overmodige etter gruppespillet og senket oss mange hakk. For mange personlige feil, veggen Carsten Skjelbred og en supereffektiv TV 2-spiss ble vår bane denne gang, men vi lover å komme sterkere tilbake neste år, sier spielführer Terje Alstad i ANB.

VG og Dagbladet holdt sin årlige kamp med mye nerver og få mål i sin kvartfinale, som til slutt måtte avgjøres med straffekonkurranse.

Nesten to meter høye Øyvind Brenne reddet Dagbladets skudd, og dermed var det VG som havnet i semifinalen.

– Det var en enkel straffe å redde, men det er klart at dagen hadde ikke vært helt den samme uten en etterlengtet seier mot Dagbladet. Nå beviste vi at VG ikke bare er best på papir og nett, men også på fotballbanen, skriver Øyvind Brenne i en SMS.

Tett

I semifinalen ble imidlertid NRK, anført av solide Jan Fredrik Bjørntvedt med nesten 200 kamper for Sandefjord, for sterke for VGs menn, og vant greit 5–3.

I den andre semifinalen møttes RB og TV 2. I gruppespillet endte kampen 1-1, mens i semifinalen tok RB kommando fra start og tok en grei 4-1-seier.

Finalen mellom NRK og Romerikes Blad ble en tett batalje. RB gjorde et smart trekk ved å sette en arbeidsrotte til å forstyrre Bjørntvedt på midtbanen. Det ødela statskanalens angrepsspill totalt og plutselig virket NRK bleke og handlingslammet. Karoline Carlsen fikk æren av å sette inn 1-0, men et sent utligningsmål fra NRK sørget for 1–1 og straffesparkkonkurranse.

Den vant laget fra Lillestrøm etter at nyhetsredaktør Lars Lier var kattemyk og mesterlig reddet det femte skuddet fra NRK.

Dermed kunne debutant RB heve pokalen og sprette sjampisen (cavaen, red.anm.) til enorm jubel fra de lyseblå romerikingene.

– Dette er som et eventyr, vi hadde ikke troen på at vi skulle gå videre fra gruppespillet, så går vi hen og vinner. Vi er i ekstase, helt fantastisk, sier Lier til sin egen nettavis.

Powered by Labrador CMS