Fotball på NRK Radio

NRK får fotballrettighetene til nasjonale sendinger på radio, men P4 kan fortsatt få være med på banen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I inneværende periode har NRK fått fotballrettighetene for ikke-kommersiell radio, mens P4 har fått retten for kommersiell radio. Fotballforbundets nye avtale inneholder ikke en slik deling mellom kommersiell og ikke-kommersiell radio, men åpner likevel for en søker å by på eksklusivitet.

Etter det Journalisten erfarer, er det nå klart at NRK har fått fotballrettighetene for kommende periode, men verken NRK eller Fotballforbundet ønsker å kommentere hvorvidt dette gjelder eksklusive rettigheter eller ei.

Fortsatt på banen

Men selv om NRK har fått eksklusive rettigheter for nasjonale radiosendinger, trenger det likevel ikke innebære at fotballen forsvinner fra P4, hevder redaksjonssjef Morten Scott Janssen.

– Dette tar jeg helt med ro. Vi har foreløpig ikke hørt noe, og hvordan radioavtalen blir, er fortsatt uavklart. Men vi har et godt forhold til NRK, og i den grad de får eksklusive rettigheter, er jeg trygg på at vi finner fram til en ordning som sikrer at P4 også i fremtiden kan dekke nasjonal fotball, sier Janssen.

Powered by Labrador CMS