Fotballklubb og avis med samme redaktør

Som de fleste andre fotballklubber har også FK Tønsberg en egen nettside. Ansvarlig redaktør for denne er Tønsbergs Blads redaktør Sigmund Kydland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette handler mest om et teknisk samarbeid, hvor fotballklubbens nettsider driftes av tb.no. Alle nettsider skal ha en ansvarlig redaktør, og siden denne nettsiden ligger på vår plattform er det naturlig at jeg har redaktøransvaret, sier Sigmund Kydland, ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad.

Avisa er også en av hovedsponsorene til FK Tønsberg.

Om lag 80-90 prosent av artiklene på fotballklubbens nettside er skrevet av klubbens egne medarbeidere, mens resten er lenker til saker om klubben i Tønsbergs Blad. Kydland forteller at dette samarbeidet har vart i mange år, og at erfaringen har vist at det har vært helt uproblematisk. Det mener ikke Professor Knut Helland ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen.

– For meg ser dette ut som samrøre satt i system. Det kan virke som veldig mange av de publisistiske idealene som man har jobbet fram gjennom mange år, nå er satt under en helt ny type - og sterkt - press grunnet ny teknologi, sier Helland.

Kydland vedgår at et slikt tett samarbeid mellom en avis og byens store fotballag kan være en prinsipielt interessant problemstilling.

– Jeg er helt ydmyk overfor problemstillingen og muligheten for at det kan oppstå problemer. Men i løpet av den tiden dette samarbeidet har vart har jeg ikke sett noen slike situasjoner. Det mangler ikke på kritisk journalistikk mot FK Tønsberg i avisa, og jeg mener TB overfor leserne, og gjennom vår dekning av klubben, har dokumentert vår journalistiske uavhengighet, sier Kydland.

– Det interessante her er forholdet mellom en publisist og en bedrift som ønsker eksponering for sin virksomhet. At publisisten gir bedriften denne eksponeringen er nødvendigvis ikke noe nytt, det nye er at publisisten nå faktisk også organiserer denne virksomheten, kommenterer Helland.

Powered by Labrador CMS