Kringkastingssjefens ansvar

Kulturminister Trond Giske vil ikke legge seg opp i at NRK får fotballrettigheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag meldte Kampanje at NRK skal ha fått tilslaget på en av fotballpakkene for neste år. Det innebærer trolig at NRK får vise tippekamp på lørdag, Adeccoligaen og cupen.

Som kulturminister er Trond Giske også generalforsamlingen til NRK. Under sin årlige sommeroppsummering på utestedet Stratos på Youngstorget i Oslo lurte Journalisten på hva Giske tenker om at NRK nå trolig får vise norsk toppfotball igjen.

– Det vil jeg ikke blande meg opp i. De redaksjonelle vurderingene er kringkastingssjefens ansvar, svarte Giske på spørsmålet.

Tidligere har kulturministeren understreket viktigheten av å ha fotball gratis tilgjengelig for tv-seerne.

NRK ligger an til å få et underskudd på 135 millioner kroner i år, noe som er 80 millioner kroner mer enn budsjettert. Fotballavtalen NRK skal være i ferd med å signere, skal ifølge Kampanje koste kringkasteren 50 millioner kroner.

– Generalforsamlingen har sagt at vi aksepterer underskuddet nå på grunn av ekstraordinære pensjonskostnader, men styret har som ansvar å få resultatet i balanse, svare kulturministeren på spørsmål om utsiktene til høyere kostnader.

NRKJ-leder Pål Hansen sier til Journalisten at prisen er å anse som billig, dersom den stemmer og at avtalen vil trygge arbeidsplassene i NRK.

Powered by Labrador CMS