TV 2-fotball redder NRK

Uten avtalen NRK har med TV 2 om å produsere fotballkamper, ville kutt i produksjonsavdelingen ha blitt vurdert, skriver Kampanje.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 får hjelp av NRK til å produsere kamper fra Tippeligaen. Avtalen mellom NRKs produksjonsavdeling og TV 2 om produksjonen av norske fotballkamper på tv gjelder for tre år. På NRKs intranett innrømmer Janne Schønmeyer, leder for NRK Produksjon, at NRK uten den eksisterende avtalen måtte ha vurdert kutt i produksjonsavdelingen. Hvor store kutt det er snakk om vites ikke, men NRK har fort en 20-30 mennesker i sving når kampene fra Tippeligaen skal produseres på oppdrag fra TV 2, skriver Kampanje.

– Det viktige for NRK Produksjon er å levere kompetanse og folk. At vi ikke har fotballen selv er trist fordi det gir mye kompetanse. Vi har en gedigen vintersesong, og da bruker vi alt vi har av folk og utstyr både fra Oslo og regionene. Om vinteren ligger vi derfor inne med et stort volum og er også avhengig av å leie inn folk. Men vi må ha kjernekompetansen innom hus, og da må vi også bli brukt i sommersesongen, sier Schønheyder til Kampanje.

Powered by Labrador CMS