Stavanger Aftenblad AFC Show Amatørene i det Amerikanske fotballlaget AFC Show trener året rundt og tar idretten sin seriøst. Det er Mars måned og spillerne på AFC Show må trene i snø og minusgrader. Magnus Vadla er tydelig irritert over forholdene og sparker til snøen som ligger tykt over kunstgresset på Kvernevik. Digitalt 11.03.2010 Stavanger

Bildet

Navn: Tommy Ellingsen (25) • Jobb: Frilansfotograf tilknyttet Stavanger Aftenblad

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette bildet er en del av en serie som handler om amerikansk fotball?

– Ja, det var til en reportasje om Stavangers eneste lag i amerikansk fotball, AFC Show. Den stod på trykk i Stavanger Aftenblads helgemagasin, PLUSS. Laget består av alt fra 60 kilo tunge studenter fra byen til 160 kilo tunge bønder fra Jæren. De er en fantastisk gjeng og det var veldig lærerikt å følge dem. Dette er en skikkelig nerdeidrett med veldig engasjerte spillere. Jeg stakk innom en gang i blant og var med dem til Hamar for å spille kamp. Bildene ble tatt mellom februar og mai i fjor.

– Hva liker du ved akkurat dette bildet?

– For det første at det ser bra ut estetisk. Og så får det en litt absurd og speisa stemning på grunn av tåka og snøen. Det er akkurat som han ikke hører hjemme der.

– Gøy at serien ble kåret til beste pressefoto i Stavanger i 2010?

– Ja, det var kjekt og koselig. Men dessverre fikk jeg ikke vært med på festen, da lå jeg hjemme med influensa.

– Tar du ofte bilder av idrett?

– Ja veldig ofte, men som regel i konkurransesammenheng. Jeg har jobbet mye for byrået Digitalsport, og nå skal jeg i gang med fotballsesongen for Scanpix. Men det blir mest en liten titt innom. Derfor er det veldig fint å kunne gjøre noe mer. Det er artig å få et innblikk bak kulissene.

Powered by Labrador CMS