Fra Aftenposten til Ny Tid

Dag Herbjørnsrud (34) tar over som ny redaktør i den gamle SV-avisa Ny Tid. Herbjørnsrud kommer fra stillingen som journalist i Aftenposten.

Ny Tid er i dag en uavhengig ukeavis, og den nye redaktøren ønsker å gi den en mer sentral rolle.

­- Ny Tid har mulighet til å gi samfunnsbevisste lesere i Norge en viktig ukeavis, med nye perspektiver på verden der ute og her hjemme. Målet er å gjøre avisen til en mer sentral del av samfunnsdebatten», sier Dag Herbjørnsrud, som hadde sin første artikkel på trykk i Ny Tid i 1990.

Han tar over redaktørjobben i Ny Tid etter Anders Horn, som er ansatt som politisk redaktør i Klassekampen.

Ti år i Aftenposten

Herbjørnsrud har arbeidet i Aftenposten som nyhetsjournalist, reportasjeleder og kulturkommentator siden 1995. Høsten 2004 begynte han som politisk kommentator for Al-Jazeeras engelske nettsider.

Den nyansatte redaktøren er opptatt av den historiske arven Ny Tid, hvori opptatt Orientering, har hatt siden oppstarten i desember 1952.

- Da Orientering startet på begynnelsen av femtitallet, var det som en motreaksjon til enighetskulturen i etterkrigs-Norge. Etter at epoken med partiaviser tok slutt på 90-tallet, kjemper dagsavisene mer om de samme leserne, og med liknende metoder. I en slik situasjon er det rom, behov og vekstmuligheter for nisjeaviser som Ny Tid og Morgenbladet, sier Herbjørnsrud.

Er i vekst

Ifølge Herbjørnsrud har avisa opplevd vekst denne våren, og det er denne trenden han håper å fortsette ved å videreutvikle Ny Tid til høsten.