Ekskjæreste: - Jeg forfalsket ordførerbildet

Ekskjærsten til ordfører Eva Kristin Andersen i Fredrikstad skal ha innrømmet at han forfalsket Bandidos-bildet som Fredriksstad Blad bragte mandag.

Publisert   Sist oppdatert

På en pressekonferanse i formiddag hevdet lederen i Fredrikstad Frp, Leif Eriksen, at «bildet er falskt og har ingenting med virkeligheten å gjøre», skriver Fredriksstad Blad.

Mandag denne uke publiserte lokalavisa et bilde av ordfører Andersen iført hettegenser fra MC-klubben Bandidos. Oppslaget på første side vakte stor oppmerksomhet, og Andersen hevdet det måtte dreie seg om et flaskneri.

Fredriksstad Blad hadde mottatt mobilbildet anoynymt og presentert det for tre eksperter som etter avisas mening bekreftet at det etter all sannsynlighet var ekte. Da ordføreren i samtaler med avisa fortsatt sto på sitt, valgte FB å publisere det.

Journalisten.no snakket samme dag med FBs eksperter Nicolaas A. Kippenbroeck, Gunnar Frydenlund og Einar Engebretsen, som alle hadde innvendinger mot hvordan Fredriksstad Blad brukte uttalelsene deres.

En livlig pressedebatt fulgte, der flere advarte mot å bruke anonyme bilder som grunnlag for anklager, siden alle bilder i prinsippet kan manipuleres. Avisa sto på sitt, men fremholdt etter hvert også at hvis bildet er falskt, var det i seg selv også en grunn for å publisere det.

I formiddag presenterte avisa et ikke navngitt vitne som hevdet han var til stede da bildet ble tatt.