Foto: momo/flickr.com

Facebook legger om og har tenkt å betale skatt til Norge

I framtiden skal Facebook rapportere omsetning og betale skatt til alle land der teknologigiganten har et lokalkontor som støtte for lokale annonsører.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dermed skal ikke lenger pengene sluses rett til Irland, men isteden føres i landet der den reelle omsetningen skjer, skriver Dagens Næringsliv.

Facebooks finansdirektør Dave Wehner opplyste om endringen i en pressemelding tirsdag.

– Vi mener at endringen til en lokal salgsstruktur vil føre til større transparens for regjeringer og politikere i hele verden. De har etterspurt større åpenhet rundt omsetning knyttet til lokaltstøttet salg i deres land, skriver Facebook i meldingen.

Wehner legger ikke skjul på at det er en omfattende og komplisert endring Facebook nå skal gjennomføre. Planen er å bruke hele 2018 på dette arbeidet, mens målet er å være i havn innen første halvdel av 2019.

Ifølge Financial Times betyr omleggingen at Facebook vil måtte betale mer i skatt til land der skattleggingen har vært minimal, men totalt sett innebærer ikke dette nødvendigvis at selskapet må ut med mer skatt.

Ifølge mediebyrågrupperingen GroupM er det ventet at Facebook vil omsette for over 2 milliarder kroner i Norge neste år. I årsregnskapet for 2016, som også omfatter de siste månedene av 2015, kom det fram at Facebook Norway omsatte for 13,1 millioner kroner. 468.000 kroner ble betalt i skatt til Norge, mens de reelle annonseinntektene ble inntektsført i Irland, der det internasjonale hovedkontoret ligger. Ifølge Dagens Næringsliv anslås det at selskapets inntekter i Norge i fjor var på 1,5 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS