Gunnar Kagge er klubbleder i Aftenposten. Foto: Kathrine Geard

Klubben innstilt på tøffe tak

Redaksjonsklubben i Aftenposten er innstilt på at det kan komme til tøffe tak utover våren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konstituert sjefredaktør i Aftenposten, Hilde Haugsgjerd, møtte torsdag ettermiddag i redaksjonsklubben for å orientere om avisens situasjon. Konkrete opplysninger om hvilke sparetiltak som kommer, kunne hun ikke gi. Klubbleder Gunnar Kagge sier imidlertid at klubbstyret har fått de nødvendige fullmakter til å håndtere situasjonen videre, og han avventer nå utspill fra ledelsen.

– Det er ikke klubbens oppgave å foreslå hva som skal kuttes, og jeg kan ikke si noe konkret om situasjonen nå. Generelt kan jeg si at klubben er forberedt på at det kan komme til tøffe tak utover våren, sier Kagge.

Aftens skjebne

Han viser til at Aftenpostens styre skal ha møte i slutten av februar, og regner med at noe vil være klart da. Ellers regner han med at en del av tiltakene kan komme litt etter hvert og ikke alt samlet.

– Er Aftens videre skjebne et tema?

– Vi diskuterer mange ting, og veldig mange ting henger sammen. Aften og Aftenpostens posisjon i Oslo er absolutt noe av det vi jobber med, sier han.

Innsparinger i lønningsposen?

I NRKs Kulturnytt mandag morgen kom Hilde Haugsgjerd med uttalelser som kunne tolkes som ønsker om lønnskutt i Aftenposten. Hun uttalte:

«Vi må skjære i budsjettene våre. (…) Det betyr at vi må jobbe med smartere måter å jobbe på, kanskje innsparinger i hva hver enkelt får i lønningsposen.»

Dialog med klubbene

– Hva betyr dette, Haugsgjerd?

– Det er altfor tidlig å si noe om dette. Vi skal i dialog med klubbene om hele menykartet av tenkelige og utenkelige måter å spare penger på, og da er lønnsoppgjøret en del. Men som sagt, vi skal snakke med klubbene, foreløpig har vi ikke lagt fram forslag en gang. Jeg håper vi kommer til enighet.

– Kan det bli snakk om for eksempel forslag om prosentvis lønnskutt?

– Nei, vet du, vi er overhodet ikke kommet så langt. Vi er ikke der, sier konstituert ansvarlig redaktør Hilde Haugsgjerd.

Powered by Labrador CMS