Harald Stanghelle, Elin Floberghagen og Firda-journalist Ivar Longvastøl. Foto: Espen Moe

– Ikke nok skandaler til alle

TØNSBERG (Journalisten): Journalister mener de ikke har tid til å grave.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En undersøkelse i regi av Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening, viser at tretti prosent av respondentene ikke er opptatt av å sette dagsorden.

Undersøkelsen avdekker at mer enn 70 prosent av de som svarte mener mangel på tid er det største hinderet for gravejournalistikk.

De andre forholdene som legger størst begrensninger er bemanningsmangel og mangel på penger. 46 prosent av respondentene svarer at økonomi setter grenser for deres graveprosjekter.

Stanghelle fornøyd

Under debatten om resultatene i rapporten på Skup-konferansen i Tønsberg, sa styreleder Harald Stanghelle i Norsk Redaktørforening at han egentlig er fornøyd med de tretti prosentene.

– Min første reaksjon er at det da blir bedre plass til de 70 prosentene som vil sette dagsorden. Dette landet er såpass lite at det ikke er nok skandaler til at disse 70 prosentene kan komme med store avsløringer hver dag.

Ny kompetanse

Firda-journalist Ivar Longvastøl mente det ikke bare handler om ressurser, eller mangel på tid og bemanning.

– Det sitter også i hodet. Det er en del som resignerer og stort sett bruker de samme syv kildene som de alltid har gjort. Hvis man selv våger å tenke nytt og oppdaterer sin egen kompetanse, så finnes det fremdeles muligheter.

Her kan du se video av hele debatten.

Powered by Labrador CMS