Håp om mer penger til IJ

Regjeringen foreslår å øke støtten til medieforskning og etterutdanning, og dermed får trolig IJ mer penger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi vet ennå ikke hvor mye støtte vi får fra statsbudsjettet. Budsjettposten til medieforskning og etterutdanning er økt med halvannen million. En million går til LLA-prosjektet ”Ung og engasjert”. Hvis vi får en del av den resterende halve millionen, skal vi være fornøyd, sier Trine Østlyngen, leder for Institutt for Journalistikk.

Forskningsøkning

I dagens statsbudsjett er posten for anvendt medieforskning og etterutdanning foreslått økt fra 11,6 til 13,1 millioner kroner. Bevilgningen på denne posten går til Rådet for anvendt medieforskning, tilskudd til etterutdanning i mediebransjen via Institutt for Journalistikk, samt tilskudd til særskilte prosjekter i regi av Mediebedriftenes Landsforbund og Landslaget for lokalaviser.

Bevilgningen er ikke øremerket, men fordeles av Medietilsynet i henhold til et såkalt tildelingsbrev som departementet forventes å sende i desember. Inntil videre vet altså ikke noen nøyaktig hvor mye støtte de får.

IJ fikk 7,7 millioner kroner i støtte for inneværende år, noe som utgjorde en økning på 400.000 kroner.

– Jeg håper vi får en økning også i år. Spesielt nå som vi er inne i en viss nedgangsperiode i pressen er det viktigere enn noen gang at det satses på etterutdanning og kompetanseheving, sier Østlyngen.

Powered by Labrador CMS