IJ utsetter flyttediskusjon

Styret for Institutt for Journalistikk vil foreløpig ikke diskutere om institusjonen skal flytte fra Fredrikstad. Det velger heller andre tiltak for å bedre økonomien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

IJ mister én million kroner i statsstøtte i inneværende år og må gjennom en hestekur for å holde økonomien i orden. Styret vedtok i går et budsjett med 600.000 kroner i underskudd for 2007, men satser på å være i balanse i løpet av to år. Et forslag om å utrede flytting fra Fredrikstad sto på styrets dagsorden, men denne diskusjonen ble utsatt.

– Styret kan nok senere vurdere å utrede flytting, men de grepene som vi nå har tatt, er nok inntil videre, sier styremedlem Elin Floberghagen.

For å bedre situasjonen i år, blir det nedbemannet og fire ansatte har nå akseptert førtidspensjon, på ulike vilkår. Kursavgiftene er økt noe, og prisene for bedriftsinterne kurs vil øke mer. Det kan også bli aktuelt å selge IJs tilbud om for eksempel skrive- og fotokurs til nye grupper.

– En del av strategien vår er å satse mer og øke inntektene. Derfor vil vi også trekke til oss markedskompetanse, sier IJ-leder Trine Østlyngen.

Floberghagen og Østlyngen var sammen med styreleder Einar Hålien hos kulturminister Trond Giske i går for å snakke om de langsiktige perspektivene ved driften av IJ. Han gjentok der argumentet om at støtten ble kuttet fordi mediebransjen nå går så bra at den bør kunne finansiere mer av etterutdanningen selv.

Powered by Labrador CMS