Vil utdanne flere miljøjournalister

Institutt for Journalistikk og Miljøverndepartementet samarbeider om en ny kursserie for bedre miljøjournalistikk. Bruk av miljøinformasjonsloven står på kursprogrammet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kurset skal gå over tre samlinger, den første allerede 9.-11. mai. Det er departementet som har tatt initiativ til kurset.

– Vi ønsker å bidra til at det blir flere som skriver om miljø, at det blir større miljøtrykk på deskene, flere saker og høyere nivå på stoffet. Miljøvern er mer enn en konflikt i regjeringen, sier Karin Westrheim, kommunikasjonsrådgiver i Miljøverndepartementet.

Hun peker på at det i store utenlandske medier er vanlig mer egne miljøjournalister:

– Mens man i Norge satser mer på vinjournalister.

Kursene vil by på både miljøfaglig og journalistisk ekspertise, det siste formidlet av journalister som jobber med miljøstoff i dag. IJs egen fagmedarbeider Gunnar Bodahl-Johansen skal lære deltakerne om miljøinformasjonsloven, som nylig ble valgt til Saken mediene glemte av Journalistens fagjury. Bodahl-Johansen sitter i klagenemnda som behandler innsynsnekt i henhold til lovens bestemmelser.

– Temaet er brennaktuelt, og vi tror mediene går glipp av gode nyhetssaker om miljø fordi de mangler kunnskap, sier fagmedarbeider Kirsti Thorgersen, som er kursansvarlig på IJ.

Første kurssamling handler om klima, de to neste om henholdsvis miljøgifter og biologisk mangfold. Det er mulig å delta på en samling, eller alle sammen.

Powered by Labrador CMS