Statsbudsjettet:

Instituttleder Eivind Andrés Fjellstad er glad for at regjeringen foreslår støtte på samme nivå som tidligere år. Foto: Institutt for Journalistikk/Tom-Egil Jensen

IJ på samme nivå som i fjor

Glede på instituttet i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I sitt forslag til statsbudsjett foreslår regjeringen å øke støtten til Institutt for Journalistikk i Fredrikstad marginalt. Det skaper glede. 

Ifølge instituttleder Eivind Andrés FJellstad innebærer forslaget om støtte på 5,1 millioner kroner en økning på rundt 50.000 kroner. 

Han karakteriserer det som en liten justering, samtidig som IJ har bedt om statsstøtte på samme nivå som tidligere år. 

– Vi ser på forslaget som hyggelig og fin ting. Vi er glade og takknemlige for at departementet ser viktigheten av arbeidet vi gjør. Og nå kan vi fortsette å lage gode kurs i store mengder, sier Fjellstad til Journalisten. 

I fjor hadde IJ driftsinntekter på 29,5 millioner kroner. Av disse var 20,3 millioner kroner salgsinntekter. IJ gikk med driftsoverskudd 434.000 kroner.

– Jobben vi gjør her er indirekte med på å heve kvaliteten i norske medier. Det er viktig i tiden vi er inne i nå, sier Lid. 

Nestleder Hege Iren Frantzen i IJ-styret sier til Journalisten at i et budsjett hvor regjeringen foreslår å kutte i produksjonstilskuddet, er dette et godt forslag. 

– IJ er viktig for mediebransjen. Det er viktig at vi har et institutt som kan gjøre arbeidet med å etter- og videreutdanne journalister.

Powered by Labrador CMS