Slik ser fronten ut i breddeformat på iPad. Journalisten har ulik design på høyde og breddeversjon av sakene. Foto: Espen Moe

Journalisten sluppet på iPad

Første av flere gratisutgaver tilgjengelig nå!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten lanserte i går kveld sin egen app på iPad. En håndfull norske blader og aviser lanserte iPad-utgaver på tampen av fjoråret, blant dem VG, Henne, Nordlys og Adressa. Vi er en av de aller første norske publikasjonene overhodet med en tavleutgave som ikke bygger på PDF.

Redaksjonen, først og fremst Espen Moe, har de siste ukene jobbet med å utvikle et iPad-magasin basert på teknologien til det nederlandske selskapet Woodwing, samme løsning som Time Magazine og flere aktører har valgt. Appen ble innmeldt til Apple 20. desember, og i kveld ble Journalisten godkjent og tilgjengelig for nedlasting.

Dermed er siste utgave av Journalisten, nr. 20 fra desember, gratis tilgjengelig for alle interesserte. Planen er å publisere også de fire første utgavene i år gratis for alle, og så selge tilgang til magasinet i abonnement og løssalg via app store. Medlemmer av Norsk Journalistlag får iPad-utgaven som en del av kontingenten, slik de også gjør med papirutgaven.

De nærmeste ukene satser vi først og fremst på å hente inn erfaringer og kommentarer fra leserne, slik at Journalisten Digital, som vi tenker å kalle tavleutgaven, kan utvikles til et magasin som utnytter teknologien og ivaretar leseropplvelsen enda bedre. Vi imøteser reaksjoner!

(Oppdatert 04.01.10 kl 09.20)

Powered by Labrador CMS