Skjermdump av VG+

VG+ lastet av 42.000

Journalisten fornøyd med 624 nedlastinger av iPad-utgaven.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten ligger i skrivende stund på en femteplass over de mest populære iPad-appene i Norge.

Flere har spurt oss om hvor mange som har lastet ned Journalistens iPad-app, som ble sluppet mandag. Tavleutgaven debuterte med en 12. plass på iTunes’ liste over mest populære gratis-applikasjoner i Norge. Slik vi leser denne oversikten, teller den nedlastinger til norske brukerkonti hos Apple.

Godt VG-resultat

I går beveget Journalisten seg stort sett mellom 8. og 6. plass på lista. I ettermiddag lå vi en periode i rygg på VG+, som holder stand øverst blant de norske medieappene.

Siden VG+ ble lansert 9. desember, altså for 27 dager siden, har 42.000 lastet ned appen som gir tilgang på en tavleutgave med det beste fra papiravisa og VG Nett. VG+ kommer med to utgaver i døgnet.

– Det er tøft, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i en tekstmelding til Journalisten.

VG+ er foreløpig gratis, men har varslet en pris rundt 60 kr. måneden om noen uker. Journalisten Digital er foreløpig også gratis.

Egne tall

TV 2 Sporten for iPad har befunnet seg både like foran og like bak Journalisten det siste halvannet døgnet. Litt lenger ned på denne lista ligger Nettavisens iPad-tilpasning (nr. 10 i skrivende stund) og DN (22). Det kan være grunn til å tro at nylig lanserte apper har vinden i ryggen de første dagene.

Rangeringslista forteller ikke hvilket antall som er nedlastet, og flere lesere har spurt om nettopp dette. Denne oversikten får bare de som har en godkjent applikasjon, og da bare egne tall.

Mandag kveld ble det foretatt 102 nedlastinger av Journalisten fra vi ble tilgjengelige kl. 20.00. I går tirsdag lastet 522 ned appen.

Tallene fra Apple oppdateres en gang om dagen, derfor vet vi ikke hvor mange som har lastet ned Journalisten Digital til iPad i dag.

Powered by Labrador CMS