127 drept i Irak

Mandag ble to britiske journalister drept i Irak. Dermed er 22 mediefolk drept hittil i år.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er nå totalt 127 mediefolk som har måttet bøte med livet siden Irak-konflikten startet i 2003, melder International Federation of Journalists (IFJ).

– De nye drapene er tragedier som angår alle mediefolk og som bidrar til en økt terrorfrykt som gjør uavhengig nyhetsdekning i Irak nesten umulig, kommenterte Aidan White, generalsekretær i IFJ, drapene med.

De britiske tv-journalistene Paul Douglas og James Brolan døde på jobb for amerikanske CBS News mandag da den amerikanske militære kolonnen de var med i ble utsatt for et bombeangrep i Bagdad. CBS-korrespondenten Kimberly Dozier ble alvorlig skadet i det samme angrepet.

For to uker siden ble seks mediefolk fra Irak drept i løpet av seks dager. Aidan White uttalte at drapene styrker bekymringen om at det ikke er noen trygge steder for media som dekker konflikten.

– Dette var et tragisk eksempel på at journalister som er sammen med okkupasjonsstyrkene er like utsatt for dødelig fare som lokale journalister. Vi må øke våre anstrengelser ytterligere for å prøve å unngå at journalister havner i skuddlinja, sa White.

Powered by Labrador CMS