Faksimile fra CBS News

Skutt under direktesending

TV-reporter og fotograf drept mens de intervjuet ved en lekepark i den amerikanske delstaten Virginia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De to journalistene ble drept midt under en pågående direktesending onsdag, da en mann dukker opp og avfyrer flere skudd. CBS News bekreftet etter en tid at de to journalistene var ansatt i en av selskapets filialer, WDBJ-TV i Virginia.

24 år gamle Alison Parker og 27 år gamle Adam Ward, henholdsvis reporter og fotograf, døde under skytingen klokka 06.45 lokal tid. Det opplyser sjefen for lokalstasjonen, Jeff Marks.

Ifølge lokalavisa The Roanoke Times skjøt den antatte gjerningsmannen seg selv i bilen sin da han ble oppdaget av politiet. 41-åringen, som tidligere hadde jobbet som journalist ved samme tv-stasjon som drapsofrene, overlevde i første omgang. Onsdag kveld norsk tid bekreftet lokale myndigheter at han var død.

Mannen lå ifølge lokalavisa i en rettskonflikt med WDBJ-TV etter å ha mistet jobben ved stasjonen i 2013.

På Facebook spredde det seg en video som viser hvordan kameramannen filmer i en lekepark ved et kjøpesenter, samt et påfølgende intervju, før skuddene blir avfyrt. Kameraet faller deretter i bakken mens reporteren skriker. Sendingen går deretter over til en sjokkert programleder i studio.

Et tredje skuddoffer,  kvinnen som ble intervjuet av den drepte journalisten, har ifølge Roanoke Times overlevd. Tilstanden hennes skal være stabil.

Den internasjonale journalistorganisasjonen IFJ reagerer sterkt på drapene.

- Dette er et sjokkerende og skrekkelig mord på to mediefolk som skaper avsky i det globale journalistsamfunnet, uttaler IFJs president Jim Boumelha.

Powered by Labrador CMS