Det ble lest opp en uttalelse fra Wikileaks-grunnlegger Julian Assange under pressekonferansen i London. Dette bildet ble tatt da han gjestet Skup-konferansen i 2010. Foto: Espen MoeJournalistprofessor mener voldtektsanklagen mot Julian Assange ikke skulle vært publisert så fort. Kokkvold er ikke enig. 20100823Brukt på nett

Wikileaks slipper Syria-dokumenter

De kommende to månedene vil lekkasjenettstedet slippe to millioner e-poster.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det kunngjorde Wikileaks på en pressekonferanse i London torsdag. E-postene skal være sendt fra syriske politikere, departementer og tilknyttede selskaper i perioden august 2006 til mars i år.

– Pinlig

Wikileaks-grunnleger Julian Assange var selv ikke tilstede på pressekonferansen. Men det ble lest opp en uttalelse fra ham:

– Materialet er pinlig for Syria, men også for Syrias opponenter. Det hjelper oss ikke å kritisere den ene eller andre gruppen, men til å forstå deres interesser, handlinger og tanker. Det er kun ved å forstå denne konflikten at vi kan ha håp om å løse den, sier Assange i en pressemelding fra Wikileaks.

Som kjent skal opptil 15.000 mennesker ha mistet livet i Syria det siste halvannet året i forbindelse med voldelighetene i landet. 

– Vi fortsetter arbeidet

«Syria-filene», som Wikileaks har kalt dokumentene de nå lekker, skal bestå av 2,4 millioner e-poster fra 680 domener. Det er over 600.000 avsenderadresser og over en million mottakeradresser i materialet.

På spørsmål om det siste slippet innebærer en «rebranding» av Wikileaks svarte talsperson Sarah Harrison slik:

– Det er en vanskelig tid for øyeblikket med bankblokaden og storjuryen. Men vi fortsetter å arbeide. Dette er det andre store slippet i år, så vi fortsetter. Jeg vet ikke hva du mener med rebranding, sa Harrison.

Tidligere i år slapp Wikileaks «The Global Intelligence Files», som viser korrespondanse mellom en rekke private selskaper og det private etteretningsselskapet Stratfor.

Powered by Labrador CMS