Pressekontakt Simen Idsøe Eidsvåg i Spellemann sier at han forstår at måten man har løst prisutdelingen på kan gjøre noe med opplevelsen av å bli nominert.

Kritisk til at Spellemannpris ble delt ut på radio

– En føkkings prinsippsak, skriver Marthe Valle.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Spellemannprisen for viser og visepop ble mandag delt ut på NRK P1. Artist Marthe Valle er kritisk til at prisen ble delt ut på radio.

Valle var selv nominert i kategorien, der Tønes stakk av med prisen.

I et innlegg på Facebook, gjengitt av NRK, skriver hun at hun mandag morgen fikk en epost om at hun måtte følge med på radio klokka 16 siden da skulle prisen deles ut.

I innlegget, hvor hun understreker at hun unner Tønes prisen, sammenligner Valle opplevelsen av å være nominert denne gang med forrige gang hun ble nominert til Spellemann for nesten 20 år siden.

– Det var ærefullt og høytidelig, og om ikke alle kategoriene var like spennende for alle, så var det en føkkings prinsippsak at de i hvert fall var like viktige på akkurat denne kvelden, skriver hun.

Pressekontakt Simen Idsøe Eidsvåg i Spellemann sier til NRK at han forstår at måten man har løst prisutdelingen på etter pandemien kan gjøre noe med opplevelsen av å bli nominert.

– Men at oppmerksomheten til alle de 28 prisene som skal deles ut, er jeg ikke enig i at blir mindre, sier han.

Eidsvåg trekker fram prisvinneren Tønes som eksempel og peker på at han har fått god tid på radio, sak i Dagsrevyen i tillegg til at utdelingen av prisen hans vises på fredag under selve prisutdelingen.

Det er ikke før fredag kveld at TV-sendingen til Spellemannprisen holdes. Der skal det deles ut priser i åtte kategorier. I forkant av sendingen blir det delt ut priser i andre kategorier. Til sammen deles det ut 28 priser.

Powered by Labrador CMS