Klassekampen større enn VG

Landets største avis står svakt blant forfattere, musikere og skuespillere. En fersk undersøkelse viser at det blant kulturarbeidere er flere som leser Klassekampen enn VG til daglig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en undersøkelse Journalisten har foretatt blant kulturarbeidere, oppgir 9,4 prosent at de leser kulturstoffet i Klassekampen daglig, mens tilsvarende tall for VG ikke er høyere enn 6,9 prosent.

– Ikke unaturlig

– Jeg syns egentlig ikke dette er så unaturlig. Klassekampen har en bred kulturdekning, og må vel sies å være en av de avisene som faktisk prioriterer kulturstoffet. Riktignok har VG en bedre dekning av bildekunst enn de får ære for, men i et totalbilde blir det mye fokus på mediekjendiser i tabloidavisen. Og jeg har inntrykk av at kunstnere ikke føler dette er en dekning som er i samsvar med deres ønsker og behov, kommenterer Klassekampens sjefredaktør Bjørgulv Braanen.

– Politisk korrekthet

– Våre opplagstall burde tilsi noe annet, og det spørs om ikke dette kan ha noe med politisk korrekthet å gjøre. Det kan være at noen syns det er mer «korrekt» å oppgi Klassekampen enn VG, og at dette farger tallene til en viss grad. Men jeg synes det er trist hvis kulturarbeidere ikke leser landets viktigste avis på kulturnyheter, uttaler Svein Arne Haavik, leder i Rampelys-avdelingen i VG.

NRK aller størst

Både Klassekampen og VG havner likevel et stykke bak NRK (42,7 prosent), Aftenposten (35,0) og Dagbladet (19,9) når det gjelder daglig oppslutning blant kulturarbeiderne. Også ukeavisen Morgenbladet kan glede seg over stor interesse blant forfattere, musikere og skuespillere. 30,2 prosent oppgir at de leser Morgenbladet ukentlig eller oftere.

Powered by Labrador CMS