Illustrasjon.

Lokalavisene uinteressante og uviktige?

(Leserkommentar) Kåring blant hundre lokalaviser ikke viktig nok for Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

24. til 26. april var det landsmøte i Landslaget for lokalaviser i Haugesund. 300 avisfolk fra lagets rundt hundre medlemsaviser var samlet til faglig program, debatt, avisprat og ikke minst festmiddag med prisutdelinger.

I fjor ble dette arrangementet i Tromsø funnet verdig en journalist fra Journalistens redaksjon, men i år var det tilsynelatende ingen til stede. Ei heller har Journalisten.no per mandag kveld 27. april vært i stand til å nevne hvem som vant kåringen for Årets lokalavis.

Dette landsmøtet for rundt hundre medlemsaviser tar opp utfordringer som ligger mye nærmere hverdagen til flertallet av norske aviser enn – til sammenligning – for eksempel Skup gjør. Et arrangement som for de fleste er relativt fjernt fra virkeligheten. Men som i/på Journalisten (.no) får omtale i forhånd, etterkant og med direkte nett-TV.

De fleste aviser i Norge er lokalaviser. Og dette er aviser som i mange år har hatt stor suksess på papir – også hva opplaget angår. Men det er kanskje litt for gammeldags, kjedelig og ikke helt passende i Journalistens redaksjonelle linje om at nett er det eneste som gjelder? Eller er det andre grunner til at Journalisten ikke finner dette – et av årets viktigste mediebegivenheter – verdig en eneste omtale?

 

Powered by Labrador CMS