Lønnsdiktat i Lokalavisene Oslo AS

Det ble lønnsdiktat i Lokalavisene Oslo AS som utgir seks bydelsaviser. Klubbleder Dino Prohic er meget kritisk til at selskapet legger seg helt på bunnen av statistikken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er dårlig stemning blant journalistene i de seks lokalavisene til Edda Media i Oslo. Årets lokaloppgjør endte med en tusenlapp til hver av de 16 NJ-organiserte. I tillegg gis det en utjevningspott, slik at rammen ender på cirka 69.000 kroner, eller 4.337 per årsverk.

Det betyr at journalistene i Lokalavisene Oslo AS fortsatt blir liggende i bunnsjiktet på NJs lønnsstatistikk. På 2006-statistikken lå Ullern Avis/Akersposten på 149. plass på statistikken for samlet lønn, det vil si nest sist, «bare slått av» Klassekampen. Nordstrands Blad lå på 137. plass.

320.000 eksemplarer

– Det er klart at det er dårlig stemning. Vi fikk et tilbud på 1.000 kroner som vi ikke engang anså som seriøst, og etter tre dagers forhandlinger endte det med diktat. På klubbmøtet var det mye misnøye, sier Dino Prohic, klubbleder for de NJ-organiserte.

Det er i alt 72 ansatte i Lokalavisene Oslo AS, derav 16 NJ-organiserte journalister. Lokalavisene Oslo AS utgir Nordstrands Blad, Lokalavisen Groruddalen, Lokalavisen Frogner - St. Hanshaugen, Nordre Aker Budstikke, Ullern Avis/Akersposten og Østkantavisa. Hver uke kommer de ut i 320.000 eksemplarer til sammen.

Betydelig under andre i Edda

– Vi er overarbeidet og underbemannet, sier Prohic. Han mener de ansatte hadde fortjent mer enn å ligge på NJs bunnsjikt lønnsmessig.

Ifølge Prohic ligger journalistene i Lokalavisene 190.000 kroner under landsgjennomsnittet og betydelig under gjennomsnittet i Edda Media.

– Det er trist at det endte med diktat. Det er ingen som ønsker det når man går inn i forhandlinger, sier ansvarlig redaktør Tore Bollingmo.

Han sier at tillegget på 1.000 kroner flatt til de 16 NJ-organiserte bare er en del av oppgjøret. I tillegg er det en utjevningspott som gjør at rammen på oppgjøret ligger på et helt annet nivå.

Nullbudsjett

Ifølge Bollingmo har selskapet de siste årene brukt mye penger på å jevne ut til dels store lønnsforskjeller mellom avisene etter at de ble slått sammen i Lokalavisene Oslo. Spesielt lå de ansatte dårlig an i Ullern Avis/Akersposten.

– Dette var lokale forhandlinger, og da må vi se på lønnsevnen i bedriften. Vi gikk over 20 millioner kroner i underskudd i fjor, og styrer i år mot et nullbudsjett. Det er situasjonen, sier ansvarlig redaktør Tore Bollingmo.

Powered by Labrador CMS