Mediemogul i Vesterålen

I januar kommer den nye ukentlige SortlandsAvisa. Redaktør og eier Kenneth Pedersen er fra før daglig leder i Vesteraalens Avis og styremedlem i Våganavisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– De tre avisene opererer i ulike lokalmarkeder, så jeg ser ingen store komplikasjoner knyttet til det at jeg er involvert i alle tre. Tvert imot tror jeg dette kan være positivt med tanke på å se de mulighetene som finnes i markedet, sier Kenneth E. Pedersen.

Han legger heller ikke skjul på at styreerfaringen i den ukentlige Våganavisa, som ble startet i oktober i fjor, har vært en faktor bak etableringen av SortlandsAvisa.

– Det vi har erfart med Våganavisa, styrker meg i troen på at det er liv laga for en ultralokal avis også på Sortland.

Muligheter for samarbeid

Foruten å være redaktør i den kommende lokale ukeavisa, er Pedersen gjennom Vesterålen Investeringsselskap (VI) deleier av SortlandsAvisa. Gjennom VI er Pedersen også deleier i Stokmarknes Aktietrykkeri og noen bokhandler i Vesterålen.

– Du får en sentral rolle i mediebildet i Vesterålen. Vil du bruke din posisjon til å skape et omfattende samarbeid mellom SortlandsAvisa, Våganavisa og Vesteraalens Avis?

– Jeg er ikke helt fremmed for tanken for et samarbeid på noen felt, men tror det kan være mer aktuelt på den kommersielle siden enn på det redaksjonelle. Det kan være naturlig å se på en lokal annonsesamkjøring, sier Pedersen og tilføyer at nøkkelen til suksess for den nye ukeavisa vil være at «den er godt lokalt forankret».

Håper på pressestøtte

SortlandsAvisa vil utkomme hver torsdag, i utgangspunktet med 32 sider, med mål om utvidelse etter hvert. Ifølge Pedersen bør avisen på sikt kunne nå et opplag på mellom 2500 og 3000, noe som vil tilsvare en dekningsgrad på 65-70 prosent i Sortland.

– Men det første delmålet vil naturlig nok være et opplag på 1000, som – med andre kriterier oppfylt – vil kunne gjøre avisa berettiget til statsstøtte, sier Pedersen.

Tålmodighet i Våganavisa

Redaktørkollega Edd Meby i Våganavisa opplyser at avisen, som har profilert seg lokalt ved å «heller gå litt i dybden enn å være rask og overfladisk», etter ett års drift har nådd et opplag på 1800.

– Vi har etablert oss i Lofotpostens hjemkommune, Svolvær, og det tar tid å bygge opp noe helt nytt. Men vi er fornøyde med utviklingen, og har tid til å være tålmodige, kommenterer Meby. Også han ser muligheten for et visst samarbeid med SortlandsAvisa, om enn ikke så mye på det redaksjonelle planet.

– Vår livsnerve går gjennom det lokale, og med halvannen times kjøretur mellom Svolvær og Sortland kan det bli få slike lokale berøringspunkter.

Powered by Labrador CMS