Murdoch deler på innholdet

Mediemogulen vil ha større stoffutveksling mellom redaksjonene for å spare penger. I Norge mener Didrik Munch stoffutveksling er viktig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Finanskrisen henger over hele medieindustrien, og nå tar Rupert Murdoch grepet mange ventet han ville gjøre: Han innfører stoffutveksling.

På kryss…

Som en av verdens største avisutgivere og en betydelig aktør på satellitt-tv har News Corporation et nærmest globalt grep om journalistikken. På tampen av fjoråret kunngjorde Murdoch at det skal kuttes over hele mediekonsernet og sa til sin australske erkekonkurrent The Age at organisasjonen vil bli trimmet.

Ifølge nettstedet Paidcontent har mogulen nå tatt et grep mange medieeksperter har ventet på en stund. News Corp. etablerer en redaksjonell fellestjeneste hvor britiske The Times kan hente innhold fra The Australian, som igjen kan få innhold fra The Wall Street Journal.

Den samme innholdsutvekslingen vil også foregå på fjernsyn. News Corp. er hel- eller deleier av Sky News, Fox News, Sky News Australia, Fox Business Channel og den hinduspråklige Star News.

Under den siste krigen i Irak fikk Murdochs engelske og australske aviser innhold fra samme journalister.

Ser muligheter

Her hjemme har utveksling av redaksjonelt innhold vært en av fanesakene under etableringen av Media Norge-konsernet. Det betyr at blant annet fotballsatsingen 100% Fotball ledes fra Adresseavisen i Trondheim.

– Det er to ting som er viktig i denne sammenhengen; å drive så effektivt som det lar seg gjøre. Det andre er at hvert enkelt mediehus og produkt beholder sin selvstendige identitet for å kunne vokse i sine marked. Det er viktig, og at redaktørene har det hele og fulle ansvar for redaksjonene, sier konsernsjef Didrik Munch.

Å få til en tettere redaksjonell utveksling i en tid da inntektene faller, mener konsernsjefen er viktig.

– Vi forsøker å arbeide med å finne ut av hvordan vi kan få mest mulig ut av ressursene våre som utveksling på papir og på nett.

Powered by Labrador CMS