Journalisten får støtte fra Fritt Ord

Bidrar til å skape ytterligere oppmerksomhet rundt debatten om mediene.

Published   Updated

Journalisten mottar 120.000 kroner i støtte fra Fritt Ord til prosjektet Mediedebatt.no. Nettstedet ble lansert i vår og har smått om sen vokst seg større i innhold.

Mediedebatt.no er nettstedet hvor Journalisten samler alle kommentarer knyttet til mediene og journalistikken. Men vi legger ikke bare ut egne innlegg. Hver eneste dag arbeider vi med å saumfare andre medier for å se om de også har kommentarer som kan være aktuelle å gjøre våre lesere oppmerksomme på. Vi «plugger» i så fall disse innleggene opp på forsiden, og sender leserne til nettstedet innlegget opprinnelig står publisert.

Dersom ditt medium har et innlegg vi ikke har sett - tips oss da vel på [email protected].

Mediedebatt.no er også i forsøksfasen i å knytte seg til undervisning i den videregående skolen. I løpet av høsten vil dere kunne lese debattinnlegg fra ferske debattanter ved Hersleb videregående skole i Oslo. Målet er å hjelpe dem i å ta ordet. Flere andre skoler er i dialog med oss om dette.

Kjetil Østli får 120.000 kroner

Journalisten er langt fra eneste støttemottaker i medieverden. En lang rekke personer har fått stønad til manusutvikling. I alt 18 har fått sine søknader innvilget. Deriblant Tomm Kristiansen som får 150.000 kroner til manusutvikling av boken “Gjør døren høy”. Dag Bjørndal får 80.000 kroner til jubileumsboken “Ingen kjenner Bergen som BA” og Margaret M. De Lange får 75.000 kroner til manusutvikling og utgivelse av fotoboken “Juni”.

Flere enn ti dokumentarfilmprosjekter har fått støtte. Mest har Medieoperatørene fått til produksjonen av dokumentarfilmen “Meet the Censors”. Hele 250 000 kroner mottar prosjektet. Piraya Film har fått 100.000 kroner til utvikling av dokumentarfilmen Piraya 2016-1 for å nevne et par. 

Tidligere VG-journalist Børre Haugstad har fått 90.000 kroner til å skrive om private kunstsamleres innflytelse på norske museer, mens tidligere Aftenposten-journalist Kjetil Østli har fått 120.000 kroner til å skrive en serie artikler om forskning.

Reuters Institute for the Study of Journalism har fått 301.000 kroner til sitt Reuters Institute Digital News Project.

Her kan du se hele listen over alle støttemottakere.