P4: – Tilsynet tolker loven feil

Ikke enig i kritikk om alko- og sjekketips.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I begynnelsen av juni ble det kjent at Medietilsynet kritiserte P4 for å ha brukt sendetiden i kanalens ungdomsprogram til å gi tips om hvordan sjekke opp kolleger på julebord og hvor mye alkohol man bør drikke.

Ingen hjemmel

Nå har P4 gjennom advokatkontoret Wiersholm, Mellbye & Bech svart på tiltale.

– P4 mener det ikke foreligger hjemmel for et slikt vedtak på bakgrunn av en slik kontroll. P4 mener at Medietilsynet tolker regelverket feil og at kontrollmetoden dermed ikke kan anvendes slik som her. Det er etter P4s syn uansett ikke faktisk grunnlag for slike konklusjoner på bakgrunn av det innholdet som er vurdert.

Medietilsynet sjekket fire programmer av Kveldsshowet i siste halvdel av november i fjor og slo fast at tilbudet til de unge lytterne ikke var godt nok og at det var brudd med konsesjonskravene.

P4 på sin side er kritisk til måten tilsynet har gjennomført kontrollen og mener metoden ikke holder vann.

Ingen kompetanse

Blant annet viser radiokanalens advokat i brevet til kravene i P4s konsesjon, hvor det ikke står spesifisert noen krav til sendingene rettet mot unge, med unntak av at programmene skal inneholde musikk som appellerer til ulike aldersgrupper.

Tilsynet på sin side mener at musikken som ble spilt i de fire kontrollerte programmene ikke appellerer til målgruppen som er mellom 13 og 19 år.

P4 kritiserer også tilsynets kompetansenivå og mener at det ikke strekker til å vurdere skjønnsmessige konsesjonsvilkår gjennom kontroll av noen få program. P4 viser til at ingen av løftene i konsesjonssøknaden er knyttet til konkrete enkeltprogrammer.

Ingen brudd

Tilsynet mener at sendingene er brudd på det P4 har lovet i sin konsesjonssøknad og de kravene som har kommet til kanalen som følge av lovnadene.

– P4 er uenig i Medietilsynets vedtak, både hva gjelder rettsanvendelse, tolkning og vurdering av faktum. P4 kan ikke se at Medietilsynet har gjort forsøk på å dokumentere sine faktiske påstander, selv om dette burde være svært enkelt.

P4 viser videre til en klage tilsynet fikk etter en kontroll av Radio Norges nyhetssendinger. Her kom det fram at tilsynet hadde vurdert for få sendinger. Med det som siste argument i et ni sider langt svarbrev til Medietilsynet mener P4 at det ikke foreligger noen markante avvik fra konsesjonen og at vedtaket om sanksjon dermed må oppheves.

Powered by Labrador CMS