Helge Simonnes. Foto: Birgit Dannenberg.

Himla dårlig resultat

Og nå bytter Mediehuset Vårt Land navn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mens bunnlinjen etter skatt var på nesten 6,5 millioner kroner for morselskapet Mediehuset Vårt Land i 2007, var fjoråret begredelig lesning. Resultatet etter skatt endte på minus 8,8 millioner i 2008.

Fra og med i år skal også Dagsavisen belaste konsernet, da hjelper det kanskje å bytte navn.

Fra datter til mor

I fjor ble det klart Mediehuset Vårt Land kjøpte 66 prosent av Dagsavisen, og dermed inngikk et samarbeid med avisen. Det var også da vedtatt å endre navn til Mediehuset, for å skape avstand til merkevaren til avisen Vårt Land.

– Vi visste at navnet var opptatt, men ettersom selskapet var under oppløsning, så vi muligheter til å komme til en løsning. Det lyktes vi ikke med, så nå overtar vi navnet til vårt datterselskap Mentor Medier og bytter når de har skiftet navn, sier sjefredaktør Helge Simonnes.

2008 var et begredelig år for Mediehuset Vårt Land, med en del ekstra kostnader tyngende rundt anklene som trakk resultatet nærmere bunnen.

Dyr flytting

Mediehuset tok med seg datterselskaper og flyttet ut av Kongens gate i Oslo sentrum og noen hundre meter til Grubbegata, vegg-i-vegg med regjeringskvartalet. Det kostet penger, mer penger enn først beregnet.

– Da vi tok beslutningen om flytting, regnet vi med at det skulle gå greit å få leid ut lokalene. Det så lenge lyst ut, men finanskrisen gjorde det vanskelig å få leid ut. Dermed måtte vi betale dobbel husleie i åtte måneder. Fire millioner er belastet regnskapet for 2008, sier Simonnes.

Et annet blylodd hengende rundt ankelen til Mediehuset er Kanal 24. I 2008 kostet den mislykkede radioinvesteringen mediehuset 3,5 millioner kroner. Men nå er man ferdige med hele radioprosjektet, og Simonnes legger vekt på at det er man særs glade for i selskapet.

Stor lønnsvekst

I løpet av de siste to årene har lønna til Helge Simonnes, som er eneleder i Mediehuset Vårt Land, steget voldsomt. Ifølge 2008 beretningen hadde Simonnes en lønn på 1.644.400 kroner. Det er en økning på 23,3 prosent sammenlignet med 2007, og hele 81,2 prosent sammenlignet med 2006.

– Det som har skjedd er at pensjonsavtalen om 66 prosent av lønn opphørte med virkning fra 2008. Det styret valgte å gjøre var å kompensere for bortfallet med lønn. Jeg har ingen garanti lenger for 66 prosent pensjon, men jeg er medlem av vanlige pensjonsordningen, sier Simonnes.

Han forteller at han dermed ikke får over 12G i pensjon. Samtidig har han kuttet ut firmabil, noe som han også for kompensasjon for.

Avhengig av Dagsavisen

Om 2009 blir himmelsk? Vel, ifølge Simonnes er mye avhengig av Dagsavisen. Der hadde man en dårlig inngang på 2009, noe som tynger resultatet. Simonnes viser til at dette vil gradvis vil endre seg på grunn av bemanningsendringene avisen var gjennom i vår. Dette mener han vil virke positivt inn på bunnlinjen.

– Det avhengig av hvor fort Dagsavisen klarer å få effekt av de mange tiltakene som er iverksatt.

Powered by Labrador CMS