Foto: Crestock.com

Aprilspøk ble politikk

Miljøvernere tok Nationen på alvor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På årets eneste fridag for usannheter i mediene, brakte Nationen historien om norske miljøvernere som vil importere to ulver fra Russland for hver norske ulv som blir skutt.

Blåste liv

Aprilspøken ble tatt på alvor av redaksjonen i P4. Altså: P4 skjønte det var en spøk, men fulgte opp tanken likevel, som en miljø- og dyrevernidé man kunne diskutere i programposten Sytten Tretti.

– Programleder Erik Molland og jeg kastet litt ball om medienes aprilspøker. Det slo oss at Nationens spøk nok ville få rovdyrmotstandere til å sette kaffen i halsen, og glede ulvevenner tilsvarende. Samtidig fikk vi en anledning til å blåse liv i en viktig debatt, forteller produsent Tim Peters.

Fra spøk til alvor

Nils Solberg fra Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk fortalte at han etter hvert forsto at Nationen spøkte, mens Kurt Oddekalv fra Norges miljøvernforbund syntes det var et godt forslag.

Og det stoppet ikke der. I dagens VG sier leder Rasmus Hansen i miljøorganisasjonen WWF at regjeringen bør sette ut én russisk ulv for hver ulv som drepes i Norge, enten det skjer lovlig eller ulovlig. Seksjonssjef Terje Bø i Direktoratet for naturforvaltning svarer at det ikke er aktuell politikk.

Nationens aprilspøk overlevde uansett lengre enn de fleste i sjangeren.

Du kan høre P4s innslag her, spol fram til 10:00 minutter.

Powered by Labrador CMS