Valget ga nettrekord

De fleste av landets største nettsteder kunne glede seg over ny trafikkrekord mandag. Men hos VG knelte serveren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det står her at da klokka var 22.58 i går hadde vi null besøkende. Men det tror jeg ikke noe på, sier Torry Pedersen, ansvarlig redaktør i VG Nett. Han forteller at det gikk veldig tregt i går kveld, og at trøbbelet begynte litt over kl. 21. Før det hadde VG Nett hatt rekordartet båndbreddebruk.

– Det kan jo tyde på at belastningen av trafikken ble for stor, men helt hvorfor det gikk tregt i går, vet vi foreløpig ikke, sier Pedersen.

Knirkefritt på Dagbladet.no

Dagbladet.no hadde ingen problemer i går, og kan i stedet glede seg over ny trafikkrekord for en enkeltdag. Konstituert redaktør Even Teimansen i Dagbladet.no forteller at avisen hadde 2.573.000 sidevisninger på forsiden, mens nyhetssidene rundet «godt over millionen».

– Begge deler er ny rekord, bekrefter Teimansen.

Over millionen

Aftenposten.no melder også om veldig gode tall, et godt stykke over normalen. Ifølge salgsdirektør Svein Eriksen var 243.000 unike brukere innom forsiden, som fikk 1.150.000 sidevisninger.

Også TV 2 Nettavisen satte ny rekord. De fikk 359.000 unike brukere på besøk mandag, og disse ga 1,4 millioner treff på forsida.

«All time high»

NRK oppgir ikke tall, men viser til TNS Gallups offisielle måling av nettrafikk. Det foreligger ingen tall for gårsdagen foreløpig, men nrk.no-redaktør Bjarne André Myklebust bekrefter at de hadde en «all time high» på valgdagen.

– Det jeg kan si er at trafikken i går var oppimot fire ganger så stor som normalt, og at tallene fra i går tyder på at vi slo den forrige rekorden – som ble satt forrige mandag – med god margin. Foreløpig ser det ut som også dagen i dag kan bli veldig bra, sier Myklebust.

Powered by Labrador CMS