Volda-studenter vil ikke til nettaviser

– Journalistpensumet er i ferd med å bli mer multimedialt, men utfordringen er konservative studenter, sier Jan Ytrehorn ved Høyskolen i Volda.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediene er i rivende utvikling om dagen, og journalister med multimedial kompetanse er i vinden.

– Det går så fort at selv utdanningsinstitusjonene må løpe fort for å få det til, sier Stig Nilsson, prosjektleder ved Høyskolen i Voldas journalistutdannelse til Journalisten.

Studenter vil ikke til nett

– Vi jobber med å rette utdannelsen mer mot nettet og spesielt med å motiverte journalistene for å jobbe mer i dette mediet. Det største problemet vårt er at studenter er ensidig opptatt av å bli tv-, radio- eller avisjournalister, mener Jan Ytrehorn, som er høyskolelektor og utdanningsansvarlig ved journalistskolen.

Han legger til at nesten ingen studenter søker praksisplass i nettaviser, til tross for at utdanningen gjør et stort nummer av at det i dag stort sett bare er der det ansettes journalister.

– Av 50–60 studenter er det kanskje 4–5 som søker seg mot nett, sier Nilsson.

Ingen vei utenom

– I dag jobber studentene mot løpende deadliner istedenfor en gitt deadline. Vi ser at mens studentene tidligere spesialiserte seg på tv, radio eller avis, må alle som for eksempel vil til NRK kunne jobbe på flere plattformer, sier Ytrehorn.

Høyskolen i Volda planlegger å gå enda lenger og gjøre større deler av studiet flermedialt. Høyskolelektoren lover at dette ikke skal gå på bekostning av fagkunnskapen. Målet med omleggingen er at studentene skal bli flermediale, samtidig som de er flinke i sitt valgte medium.

Powered by Labrador CMS