– Leserne er ikke uskikkelige barn

– Vi tror ikke vedtak om høyere terskel gir bedre nettdebatter, skriver Dagbladets nettredaksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Medienes monopol på ytringer er falt, skriver Dagbladet. nos redaktør Even Teimansen og fem av hans kolleger i en felles erklæring mot forhåndsmoderering og streng kvalitetskontroll i nettdebattene. De seks har sterke innvendinger mot hvordan toneangivende mediefolk tolker PFUs Bjørnebye-kjennelse.

– Ukvalifisert

– Problemet med kritikernes gjentatte angrep er at de er basert på antakelser og synsing, snarere enn kvalifisert analyse, heter det i den uvanlige felleskommentaren. Den er underskrevet av Teimansen, desksjef Jon Reidar Hammerfjeld, mediekommentator Jan Omdahl, Mina Hauge Nærland i Magasinet på nett og to medarbeidere som jobber med leserdeltakelse, Nanna Baldersheim og Birger Emanuelsen.

Underskriverne mener det ikke er grunn til å vente innstramminger i pressens regelverk, men advarer likevel mot å legge en dannet avistone til grunn for hvordan nettdebattene burde være.

Avmektig

Aftenpostens debattredaktør Knut Olav Åmås skrev på kronikkplass i går at nettdebatten er avmektig. Dagbladet. nos medarbeidere polemiserer mot tanken og sier deres mål mer er diskusjon mellom leserne og mellom dem og mediene, enn påvirkning av beslutningstakerne.

– I et demokratisk perspektiv er det trist å se at deler av den norske medieeliten legger samtaler i dannede hjem og i akademia – det vil si sin egen form – som mal for den samtalen folk skal føre om det de er engasjert i. Slik har vanlige folk aldri debattert, heter det i kommentaren.

(Helge Øgrim er tidligere redaksjonssjef i Dagbladet.no og kjenner underskriverne.)

Powered by Labrador CMS