Sven Buggeland. Foto: Kathrine Geard.

– Må kunne si NJs leder imot

Jakten på nye landsstyremedlemmer i gang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Audun Solberg fra VG og Lena Kleveland i TV 2 gjort det klart at de ikke tar gjenvalg til landsstyret i Norsk Journalistlag.

Dermed er jakten i gang for å finne erstattere. De øvrige 13 medlemmene i landsstyret har sagt de tar gjenvalg, men leder i valgkomiteen Sven Buggeland sier at det kan være at flere er i tenkeboksen. Det er heller ingen automatikk i at sittende medlemmer gjengvelges.

Tøffe

På forespørsel fra Journalisten har Buggeland sammen med valgkomiteen laget en oversikt over hva de ønsker av nye medlemmer til landsstyret.

Viktigst av alt: – Tillitsvalgte som kan snakke Elin (Floberghagen) midt imot. Som våger å ta det motsatte standpunkt av ledelsen, argumenterer knallhardt og forsøker å få flertallet over på sin side. Fordi landsstyret er et debattforum – og uenighet skaper et bedre beslutningsgrunnlag for politikk.

Nett

– Vi ønsker tillitsvalgte med digital kompetanse. Det er et klart mål å styrke andelen som har bakgrunn fra digitale medier. Det er viktigere å kjenne hverdagen og problemstillingene i en hektisk nettredaksjon enn å ha vært tillitsvalgt veldig lenge.

I sum, skriver Buggeland, ønsker valgkomiteen seg flere unge og uredde medlemmer. Det, mener de, er viktigere enn lang og tro tjeneste. Og veteranene er allerede mannsterke i landsstyret, skriver han.

Ifølge Buggeland er det kommet inn flere innspill, men han vil gjerne ha flere.

Landsmøtet i NJ avholdes 24. til 26. mai.

Powered by Labrador CMS