Streiken kostet NJ 10,8 millioner

Streiken i avisoppgjøret kostet Norsk Journalistlag 10,8 millioner kroner netto. Utgifter til tariffkonferanser, forhandlinger og mekling bringer kostnadene opp i 12,6 millioner. - Forsvarlig pengebruk, mener generalsekretær Trond Idås.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tallene går fram av NJs reviderte 2002-budsjett, som landsstyret skal behandle på sitt møte onsdag. Selve avisstreiken har tappet NJs konfliktfond for 10,3 millioner kroner i streikebidrag og 1,2 millioner i andre kostnader.

Ekstrakontingenten på 200 kroner per medlem kommer til fradrag. I revidert budsjett har NJs ledelse regnet inn 705.600 kroner, som var innbetalt per 30. juni. I sum belastes konfliktfondet derfor med 10,8 millioner kroner.



Totalt 12,6 millioner

Inkludert driftsutgifter til tariffkonferanser, forhandlinger og mekling kommer de totale kostnadene for lønnsoppgjøret for aviser, ukeblader og etermedier opp i 12,1 millioner kroner. I tillegg kommer driftsutgifter på 550.000 kroner til NRK-oppgjøret, der partene kom til enighet i forhandlingsfasen.



- Forsvarlig bruk

Vårens lønnsoppgjør har ført til at NJ har utvidet budsjettrammen til faglig arbeid i driftsbudsjettet med nærmere 1,1 millioner kroner. Resten av streikekostnadene belastes konfliktfondet, som før årets konflikt lød på 65 millioner kroner.

- Som en kuriositet kan nevnes at den totale økonomiske rammen på det sentrale oppgjøret er rett i underkant av 12 millioner kroner. Med tanke på at medlemmene i mange år vil nyte godt av reformen som ble streiket fram, må dette karakteriseres som en forsvarlig bruk av pengene, mener NJ-generalsekretær Trond Idås.



Aviser tapte stort

Mange aviser tapte millioner av kroner på streiken. De fleste har søkt om bidrag fra NHOs konfliktfond, som fram til nå har utbetalt om lag 25 millioner kroner til MBL-medlemmene. 11 aviser har ikke søkt.


 

Powered by Labrador CMS