Wiese fikk Gullpennen

Det var en beveget Andreas Wiese som i dag mottok Riksmålsforbundets Gullpenn for sin innsats som skribent i Dagbladet.

Published   Updated

En liten gruppe pressefolk, samt familie og venner, var i dag samlet på Bristol Hotel for å overvære utdelingen av Medieprisene 2003. I regi av Riksmålsforbundet ble det delt ut tre priser, Gullpennen og to lytterpriser for fjernsyn og radio.

Forvirret Wiese

Dagbladets skribent Andreas Wiese stakk av med Gullpennen. I juryens begrunnelsen ble det lagt vekt på Wieses personlige stil og nyanserikdom. Wiese selv var ganske overrasket over å få prisen, og fleipet med at det hele var en misforståelse.

- Når jeg blir tildelt en språkpris er det mange som blir forvirret, spesielt Dagbladets korrekturavdeling, spøkte Wiese. Til Journalisten forteller prisvinneren at Gullpennen nok vil bidra til prestasjonsangst videre, men at det er en stor ære å få en slik anerkjennelse.

Stolt moromann

Lytterprisen for fjernsyn gikk til Trond-Viggo Torgersen for hans mangeårige og mangfoldige karriere i NRK. Han var spesielt stolt over å motta prisen som humorist og påpekte at denne sjangeren har tilført norsk språk mye. Også juryen hadde lagt vekt på hvordan Torgersen som humorist bevisst bruker språket for å typifisere de ulike karakterene han spiller.

Fikk snøret i bånn

Radioteaterets Nils Nordberg mottok Lytterprisen for radio. Riksmålsforbundet valgte i fjor å dele Lytterprisen i to nettopp fordi radio så lenge er kommet i skyggen av tv, og Nordberg er enig.

- Det er bra at noen setter søkelyset på radio. Denne prisen vil helt klart være til inspirasjon videre, sier Nordberg til Journalisten. Og en litt mer uvanlig karakteristikk hadde han i sin takketale:

- Dette er som om å få snøre i bånn hos en dame man har gått og sett på i alle år.