Himmelsk avkastning

Jærens Avis på Bryne kunne registrere en avkastning på hele 78 prosent på aksjene avisen kjøptei Mediehuset Vårt Land. Budkamp mellom Vårt Land og investor Gunnar Strømme førte lokalavisens gevinst opp i 78 prosent, under et år etter aksjekjøpet.

Mediehuset Vårt Land kastet seg inn i en frisk budrunde for å hindre Gunnar Strømme i å kjøpe seg opp i selskapet. Strømme vant til slutt, men måtte betale 78 prosent over vanlig pris for MVL-aksjene, skriver Dagens Næringsliv.

Jærens Avis satt på en post på 14.320 aksjer i MVL, innkjøpt i fjor vår til den tradisjonelt faste aksjekursen på 50 kroner. Avisen ønsket imidlertid ikke å sitte på aksjene, etter at et potensielt samarbeid med MVL ikke ble realisert. I februar i år ble aksjene solgt til Gunnar Strømme, som etter hard kamp mot MVL betalte 89 kroner for hver aksje.Dermed kunne lokalavisen bokføre en hyggelig gevinst på vel 500.000 kroner.

- Megler kom begeistret tilbake og sa hun hadde to kjøpere. Så ble vi etter hvert informert om at den ene var Vårt Land selv. Jeg synes jo det var litt spesielt at selskapet la seg i budkamp med en mindre aksjonær på den måten, men som selger måtte jeg jo bare takke og bukke, sier administrerende dirktør Ivar Rusdal i Jærens Avis til DN.

Gunnar Strømme og svigersønnen Jan Erik Mushom har den siste tiden kjøpt seg opp til å bli betydelige eiere i MVL, og kontrollerer nå snaut ti prosent av aksjene. Ledelsen i MVL ønsker å begrense innflytelsen til enkeltaksjonærer.