Asta Brimi tar gjenvalg

I dag samles 250 avisfolk i Bergen til landsmøtet i Landslandet for lokalaviser (LLA). Først på programmet står en pressepolitisk debatt, hvor sentrale politikere diskuterer den kommende mediemeldingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Til å diskutere den kommende mediemeldingen har Landslaget for lokalaviser (LLA) fått statssekretær Yngve

Slettholm i Kulturdepartementet og stortingsrepresentantene Olemic Thommessen og Trond Giske (Ap). Dermed får LLA-familien høre hva departementet tenker, før mediemeldingen skal opp i Stortinget, og hvilke tanker saksordfører Thommessen og Arbeiderpartiets talsmann gjør seg.

- Både pressepolitikk og produktutvikling er svært aktuelle og relevante tema for våre lokalaviser. Vi har blant annet

forventninger til den kommende mediemeldingen i Stortinget senere i år, sier generalsekretær Rune Hetland i LLA.



Kurs i bedre lokalavis

Under resten av landsmøtet, som varer til søndag, er temaet produktutvikling. Her blir det en felles innledning om hvilken vei leserne går, før man deler seg i grupper etter som hva man arbeider med i avisene.

De redaksjonelle medarbeiderne skal i dag kurses i hvordan man kan lage bedre lokalaviser. Det handler om systematisk kvalitetskontroll, hvordan man skal dekke de store nyhetssakene som daglige aviser også kjører og hvordan man vinkler og skriver best mulig. Lørdagens kurs for redaktører og journalister dreier seg om å lage bedre kulturjournalistikk.

- Vi er veldig opptatt av kompetanseoppbygging. Siden 1995 har vi hatt nærmere 300 deltakere på kurs, sier generalsekretær Rune Hetland. Han presiserer at LLA-familien er for alle som arbeider i lokalavisene, og at det blir tilpassede kurs for alle gruppene. Et eksempel er skolering i det å være styremedlem.



Priser

Lørdagen tilbys deltakerne flere temaforedrag, før det tradisjonelle årsmøtet settes. Det ligger ikke an til nyheter her, i det man regner med at leder Asta Brimi får fornyet tillit.

Størst spenning knytter det seg til prisutdelingen under festmiddagen lørdag kveld. Da blir en lokalavis kåret til årets beste og idéprisen skal også deles ut.



Powered by Labrador CMS