Øyene Årets lokalavis for andre gang

TROMSØ (Journalisten): Lokalavisen Øyene, som dekker Nøtterø, Tjøme og deler av Tønsberg, er kåret til Årets lokalavis.

Published   Updated

Prisutdelingen fant sted på årsmøtet til Landslaget for Lokalaviser i Tromsø i helgen, og det er andre år på rad at Øyene får den gjeve prisen. Avisen har vært blant de fem finalistene hvert år de siste fem årene.

Overveldet

Øyenes redaktør, Tor Aslesen, er naturlig nok overveldet over all anerkjennelsen. Øyene er en forholdsvis ny avis, som eies av Østlandsposten. Den er partipolitisk uavhengig og kommer en gang i uken i et opplag på 4300.

– Vi får nok en gang uttelling for at vi satser på kvalitetsjournalistikk. At vi får prisen to år på rad, er utrolig inspirerende, sier redaktør Tor Aslesen.

Han forteller at da de fikk prisen i fjor, var han så overrasket at han ikke helt oppfattet det som skjedde. Men prisen har virket skjerpende på redaksjonen, og avisens framgang har fortsatt både når det gjelder opplag og omsetning.

Graver godt

Juryleder Yngve Nilssen, redaktør i Harstad Tidende-Gruppen, begrunner årets pris blant annet med at Øyene har maktet å grave fram flere nyhetssaker i hver utgave hvor det settes dagsorden og skapes debatt.

Lokalavisene Hallingdølen, Saltenposten og Svalbardposten fikk hederlig omtale i årets aviskonkurranse.

Årets lokalavisfoto gikk til Lierposten og journalist Benedikte Hjellum Håkonsen.

Hedersprisen ble delt ut til Fredrik Fjeldstad i Carat.

Idéprisen fikk Arendals Tidende og Årets førsteside ble delt ut til Svalbardposten.

Tomas Bruvik, redaktør i Kvinnheringen, er gjenvalgt som styreleder i Landslaget for Lokalaviser.