Grethe Gynnild Johnsen ny programdirektør i NRK

Grethe Gynnild Johnsen (49) er ansatt som direktør for den nye og sammenslåtte divisjonen av NRKs distriktskontorer og Program riks.

Published   Updated

Distriktsdivisjonen blir den ene av totalt to programdivisjoner når den nye organiseringen i NRK trer i kraft fra nyttår. Gynnild Johnsen tiltrer som direktør for den nye divisjonen mandag 7. september.

Gynnild Johnsen får ansvaret for all innholdsproduksjonen i NRK utenom Marienlyst. Den nye programdivisjonen vil ha hovedsete i Trondheim.

– Det blir en svært utfordrende og spennende oppgave å gå løs på organisering av en ny og stor divisjon som har 1.100 dyktige medarbeidere rundt i hele landet. Det gjelder å få til løsninger som frigjør krefter til innholdsproduksjon og god journalistikk, sier Grethe Gynnild Johnsen.

Hun understreker at en av NRKs absolutt viktigste oppgaver er å være til stede og produsere godt innhold over hele landet.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas trekker fram Gynnild Johnsens sentrale rolle i befestningen av NRKs sterke posisjon innen nyhetsområdet gjennom mange år.

– Selv om nyhetsproduksjonen blir nå delt i to divisjoner, vil evnen til å bevare og videreutvikle NRKs samlede kraft innen nyhetsområdet – fra distriktskontorene til de sentrale miljøene på Marienlyst – være et suksesskriterium for den nye organisasjonen. Det er også en av hovedgrunnene til at jeg mener Grethe Gynnild-Johnsen er den rette til å lede den nye og sammenslåtte divisjonen, sier Hans-Tore Bjerkaas i en pressemelding.

Grethe Gynnild Johnsen har bakgrunn fra NRK siden 1993, de siste ti årene som leder. Hun har blant annet vært sportsredaktør. I 2004 ble hun redaktør for tv-nyhetene. Siden årsskiftet har hun vært nyhetssjef for den sammenslåtte avdelingen av nyheter i radio, TV og på nett.