Navn: Toril Fiskerstrand (50) • Stilling: Daglig leder, Fiskerstrand export AS • Aktuell med uttalelser til NRK-reporter med skjult mikrofon

– Dine uttalelser til NRK om utlendinger som snylter skapte stor ståhei. Hvordan opplevde du å bli utsatt for skjult mikrofon?

– Veldig ekkelt og helt surrealistisk. Jeg hadde ikke anelse om hva jeg hadde blitt utsatt for før jeg fikk tilsendt en link morgenen etter at innslaget var sendt. Og jeg fikk sjokk da jeg hørte hvor idiotisk, dumt og uklokt jeg uttalte meg. Sånn pleier jeg aldri formulere meg.

– Hvorfor ble det slik nå?

– Han maste litt og jeg forsøkte å avvise ham. Det var mye folk der og mange som snakket. Jeg jatta for mye med og så ble det bare uklokt og dårlig formulert. Jeg hadde aldri sagt det slik hvis jeg visste at han hadde mikrofon. Da hadde jeg vært skjerpet.

– Så utsagnene reflekterer ikke dine egentlige holdninger?

– Overhode ikke. Jeg har bodd i Afrika og Brasil, har drevet med eksport av fisk og har venner i mange land. U-landsøkonomi er mitt spesialområde. Jeg har ikke vært i nærheten av å tenke sånn som dette kom ut. Jeg ville egentlig vri samtalen over på et annet tema, men så ble det bare tåpelig.

– Siterte de deg korrekt?

– Nei, det gjorde de heller ikke. NRK ville henge meg ut som rasist. Det var «Jippi, vi har funnet en rasist på Høyres stand». Men det hadde de ikke gjort. NRK opptrådte veldig ufint. Jeg håper ingen utsettes for noe sånt igjen. Jeg gruer meg til å stå på stand igjen.

– Bør ikke en politiker på stand takle vriene spørsmål?

– Joda, jeg kjøper den. Jeg har vært utrolig sint på meg sjøl, at jeg kunne være så klossete.

– Valget gikk likevel bra både for Høyre og deg selv. Er du klar til innsats?

– Jada, men jeg må samle meg. Jeg har vært veldig urolig i kropp og sinn. Jeg ble så glad at jeg kunne grine da det ble klart at Høyre gjorde det bra.

– Hva har du lært av dette?

– At man skal passe kjeften sin.