Disse kan bli Støres nye kommunikasjonssjef

De har bakgrunn fra blant annet VG, Orkla, NJ og UD. Sjekk søkerlisten her.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jobben som ny kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet er en ettertraktet stilling. I alt har UD mottatt 29 søknader, hvorav to har trukket søknaden sin i ettertid. Blant søkerne er det alt fra markedssjefer til kommunikasjonsmedarbeidere og journalister.

Fra NJ-ledelsen

For NJs medlemmer er nok Kjetil Haanes en gammel kjenning. Haanes var i mange år konserntillitsvalgt i Orkla Media, før han senere ble nestleder i NJ. I dag er han tilbake på sin gamle arbeidsplass i Sunnmørsposten.

En annen journalist på søkerlisten er VGs Jacob Lund. Han arbeider for tiden som avisens Nordenkorrespondent.

Vaktsjef og journalist Christina Halvorsen i Avisenes nyhetsbyrå er også blant journalistene på søkerlisten. Det samme er redaksjonsleder Tuva Raanes Bogsnes i TV 2s utenriksavdeling.

Tungvektere

Fra kommunikasjonsbransjen er det også flere tungvektere. En som allerede er kjent i UD-sammenheng er underdirektør Ragnhild Imerslund som i flere sammenhenger har uttalt seg på vegne av departementet og her på Journalisten, sist da UD klaget inn Novemberfilms Refsdaldokumentar til PFU.

Kommunikasjonsdirektør Anne Karin Augland i Norges Televisjon er også på søkerlisten. Hun har arbeidet for selskapet som eier bakkenettet de siste fem årene.

Orklas direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar gjennom ti år, Ole Kristian Lunde, er også et av de mer kjente navnene på lista. Han har vært kommunikasjonssjef i Orkla siden 1998, før det var han ni år i Det Norske Veritas sin kommunikasjonsavdeling.

Kommunikasjonsdirektør Torgeir Kristiansen i EDB Business Partner er også å finne på listen. Han har en lang fartstid fra NRK, blant annet som redaktør og programleder. Kristiansen har også vært innom flere andre medier.

I NRK har også kommunikasjonsdirektør Tonje Grave ved Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås. Hun har tidligere arbeidet som reporter i blant annet Dagsrevyen og Morgennytt.

Mange søkere

Blant de øvrige søkerne finner vi Erik Giercksky fra Flyktningenhjelpen, daglig leder Heidi Hauge, Behruz Bijanpoor, kommunikasjonssjef Vibeke Ajruli i ECHOHZ, salgsansvarlig Pierre Patouillard, senior kommunikasjonsrådgiver Knut Tønsberg, kommunikasjonssjef John Vegar Gystad i Hæren, oversetter, Adela Dirzu, kommunikasjonsrådgiver Svein Bæra i UD, kommunikasjonssjef Stefania Righetti Nilsen, turkoordinator Jin Kathrine Fosli, Kjetil Bjørnsrud i Oslo kommunes informasjonsenhet, førstepostbetjent Håvard Puntainen, seniorrådgiver Christina Søgård i Signatur, kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad i Bufetat, kommunikasjonssjef Kine Camilla Tøften i Melk.no og kommunikasjonsrådgiver Emma Kwesiga Lydersen ved den norske FN-delegasjonen i New York.

Powered by Labrador CMS