250 betalende på nett

Møre-Nytt etter to måneders erfaring med betalingsmuren.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ørsta-avisa Møre-Nytt kom på nett så sent som 6. september. To uker etter lansering reiste Polaris-avisa betalingsmuren. Etter den såkalte frekvensmodellen kan publikummet lese inntil fem saker gratis i måneden – etter det må de betale.

Fornøyd

Ansvarlig redaktør Rune Sæbønes i Møre-Nytt sier at avisa nå har 250 betalende digitale abonnenter. Det er 100 flere enn i begynnelsen av oktober. Dersom avisa klarer å holde på disse abonnentene i ett år vil det bety rundt 100.000 kroner i årlige inntekter uten moms.

Målet er å nå 400 før årsskiftet og krype videre opp til 600 i løpet av neste år.

– Vi er fornøyde så langt. Vi har bestemt oss for å være tålmodige. Vi er også fornøyd med antallet sidevisninger. Det er mange som leser gratis så der er det et stort potensial, sier Sæbønes.

På mediekonferansen Digitale Medier denne uken la Polaris Media fram tall som viser at 75 prosent av brukerne har blitt med videre etter at betalingsmuren ble reist. 60 prosent av sidevisningene er også beholdt, men disse tallene inkluderer de som bruker gratiskvoten sin.

Avisa med et opplag på 5.700 eksemplarer har en dekning på 90 prosent blant husstandene i hjemkommunen. Har du papiravisa fra før koster det digitale abonnement deg 500 kroner i året. Abonnerer du ikke fra før må du ut med 1.129 kroner i året – noe som er 80 kroner billigere enn å få papiravisa levert hjem.

– Mer mobile

Sæbønes sier at de fleste digitalabonnentene har papiravisa fra før. Redaktøren tror reisende innbyggere er årsaken til at de er villige til å betale.

De er mer mobile nå enn før. Det er abonnenter som for eksempel ikke har tilgang på papiravisa på forretningsreise. Jeg fikk også melding her om en som var på ferie i Australia og som var glad for at han hadde tegnet abonnement på nett.

Powered by Labrador CMS