Gatemagasin vant over gratisavis

Gatemagasin vant over gratisavis

Fikk smekk over fingrene etter bildetyveri.

I en fraværsdom vant Gatemagasinet Asfalt i Rogaland og fotograf Signe C. Urdal over Lokalavisen AS i Stavanger, melder Fagpressenytt.

Lokalavisen AS, som er en gratisavis i fylket, har tatt et bilde som Urdal har tatt for gatemagasinet uten å innhente tillatelse eller betale for bildet. Ifølge Fagpressenytt er det blitt gjort gjentatte forsøk på å løse saken utenfor retten.

Dommen fra Stavanger tingrett forteller at saksøkte ikke har gitt retten tilsvar innen fristen, og rettens administrator har ingen grunn til at det skyldes gyldig fravær.

– Lokalavisen AS, ved eier og redaktør Svein Kåre Edland, har imidlertid ikke reagert på noen av våre henvendelser. De møtte heller ikke opp i retten, sier Gatemagasinets advokat Hans Marius Graasvold.

Lokalavisen AS er dømt til å betale 9.890 kroner i erstatning og 1.978 kroner i saksomkostninger til Urdal, samt 4.945 i erstatning og 989 i omkostninger til Stiftelsen Gatemagasinet i Rogaland.

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
23.03.2018
Søknadsfrist
23.03.2018
Søknadsfrist
01.04.2018

Les også

Programdirektør Kyrre Nakkim avviser at NRK hvitvasker meningene til Helge Lurås og Hans Rustad, slik Eivind Trædal påstod i mandagens Dagsnytt atten. 

– Nå kan vi ha nyheter tidligere, senere og oftere enn tidligere, sier Hadelands redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen.