Fire vil ta over for Kokkvold

Styreleder Blix skulle helst hatt flere søkere.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag gikk søknadsfristen ut for dem som kunne tenkt seg jobben til Per Edgar Kokkvold. I begynnelsen av september forlater han generalsekretærstillingen i Norsk Presseforbund og går over i pensjonistenes rekker.

Samtidig som Kokkvold overlater kontoret til nye krefter, gjør generalsekretær Nils Øy i Norsk Redaktørforening det samme. Mandag kunne Journalisten fortelle at på hans jobb var det bare én søker, assisterende generalsekretær Arne Jensen.

Ville hatt flere søkere

Konkurransen om å ta over etter Kokkvold blir litt tøffere, men ikke så tøff som styreleder i Norsk Presseforbund Arne Blix hadde sett for seg.

- En så spennende og viktig stilling kunne gjerne hatt flere søkere, men når man lager en stillingbeskrivelse som vi gjør, er det ganske få som har alle kvalifikasjonene. Det er liten gruppe som er attraktive for alle mediehusene, men når alt kommer til alt mener jeg vi har gode navn på vår liste.

Utlysningsteksten til Presseforbundet var omfattende, og kvalifikasjonene det ble søkt etter mange. Søkerne må kunne vise til solid bakgrunn fra redaksjonell virksomhet, et aktivt forhold til den digitale medievirkelighet og gode administrative ferdigheter. Og så ønsker styret at generalsekretæren skal være synlig og representere mediene i den offentlige debatt, men samtidig uredd utfordre mediene når det er grunn til det.

Halvparten kjente

Det er altså fire søkere til stillingen:

Geir Arne Bore er langt fra ukjent i mediebransjen. Han har de siste seks årene arbeidet som sjefredaktør i Drammens Tidende. Før det har han vært nyhetsredaktør i Dagsavisen og ledet samfunnsavdelingen i Vårt Land. Bore er født i 1967.

Alf Bjarne Johnsen er født i 1958 og er et kjent navn for mange i norsk presse. Johnsen har i 30 år arbeidet i VG, hvor han har fungert som blant annet korrespondent i Stockholm og i New York. Han er også vararepresentant i PFU for NJ.

Thorbjørn Johan Gaarder er fra Oslo og titulerer seg som chief credit officer. Han er født i 1955 og har søkt flere sentrale jobber de senere årene, sist direktørjobben i Fagpressen.

Parwana Akhtari fra Solbergmoen utenfor Drammen er et ubeskrevet ark i norsk presseverden. Han er utdannet ved BI og har arbeidet for Storebrand, men har ingen redaksjonell erfaring.

Mot slutten av mars

Blix forteller at ansettelsesutvalget som består av ham selv, Randi Øygrey og Thomas Spence vil ha en innstilling klar til styremøtet 22. mars.

Utvalget har ifølge styrelederen sørget for at alle som kunne være interessert i stillingen, visste om den. Og så har de notert seg alle forslag som er kommet inn.

- Vi har snakket med dem og forsikret oss om at de har vurdert stilingen.

Powered by Labrador CMS