Leder Thomas Spence i NJ. Foto: Birgit Dannenberg
Leder Thomas Spence i NJ. Foto: Birgit Dannenberg

Får 250.000 til kvalitetsjournalistikk

Men det er bare en brøkdel av summen det ble søkt om.

I begynnelsen av august var det søknadsfrist for dem som ønsket å lede kampanjen for kvalitetsjournalistikk. Og blant søkerne var flere kjente navn, men selv om intervjurundene er gjennomført har man så langt ikke ansatt noen.

En av årsakene er at kampanjen, som Norsk Journalistlag (NJ) sammen med Landslaget for lokalaviser, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, NRK og TV 2 står bak, avventet søknad om midler fra Fritt Ord.

Det var lagt inn en søknad til dekningen av stillingen, resten skal dekkes av initiativtakerne.

Langt mindre

Torsdag kom beskjeden fra Fritt Ord. De gir 250.000 kroner til kampanjen. Langt mindre enn det ble søkt om.

– Vi har bare fått høre om dette i dag, men prosessen fortsetter. Dette var mye mindre enn vi hadde søkt om og sånn sett er det litt leit. Nå må vi finne andre måter å finansiere det på, sier NJ-leder Thomas Spence.

Spence sier det uansett er muligheter for å søke igjen senere og eventuell søke for nye tiltak fra Fritt Ord, men kampanje skal det bli, slår han fast.

Fem personer har vært på jobbintervju til stillingen, og en har trukket seg. Men ingen er ennå ansatt.

– Vi trenger nok litt tid. Det skal ikke være så veldig lenge til vi har kandidaten klar. Vi er nok kommet langt i løpet av neste uke, og kanskje er vi ferdig mot slutten av uken.