Avisredaktør er pressesjef for NM på ski

Vinterens største sportsbegivenhet for Stjørdalens Blad er NM på ski i Meråker. Der møter avisen sin egen redaktør, som pressesjef for NM-arrangementet.

Published   Updated

– Jeg skjønner hvor du vil hen, men dette er et ulønnet verv som er avklart med min overordnede. Og jeg skal selvsagt ikke ha noe med avisens dekning av mesterskapet å gjøre, sier Geir Olav Flåan, sjefredaktør i Stjørdalens Blad - og nå altså også presseansvarlig for NM på ski.

Hvor den ene rollen starter og den andre slutter, kan likevel være noe vanskelig å se. Ikke minst siden Flåan står oppført med det samme mobilnummeret både på NMs og Stjørdalens Blads nettsider og e-postadressen på NM-siden er den samme som han benytter i avisen.

Sender pressemeldinger til egen avis

Vervet som NM-presseansvarlig har han hatt siden «før jul en gang», og blant oppgavene har det naturlig nok vært noen utsendelser av pressemeldinger. Som også er gått til egen avis, og brukt der.

– De er blitt vurdert av redaksjonen på lik linje med alle andre pressemeldinger, og noen er brukt i avisen, om enn ikke i ordrett form. Derimot har jeg ikke på noe tidspunkt gitt noe informasjon til avisen som ikke også andre medier har fått, og jeg har heller ikke vært involvert i vurdering eller bearbeiding av pressemeldingene her i avisen, presiserer Flåan.

Selvstendig dekning

– Ser du at det kan oppstå en situasjon, hvor avisens interesse kan komme i konflikt med de til NM på ski?

– Jeg frykter ikke at det skal skje, selv om jeg innser muligheten for det. Men avisen skal selvsagt ha sin helt selvstendige dekning av mesterskapet, og dersom det skulle framkomme noe kritikkverdig skal Stjørdalens Blad gjøre sin jobb slik vi ville ha gjort det ellers, svarer Flåan som bekrefter at avisen setter inn store ressurser på dekningen av NM på ski.

– Det er et av landets største arrangement som i tillegg arrangeres i vårt nærområde. Da er det helt naturlig at vi satser mye på det, sier avisredaktør og NM-presseansvarlig Flåan.