Tre ble årets frilansere

Erling Borgen, Lars Aarønæs og Ane-Charlotte Five Aarset ble alle kåret til Årets Frilanser under Frilansjournalistenes 25-årsjubileum fredag kveld.

I anledning 25-årsjubileet har juryen valgt å synliggjøre spennvidden i og kvaliteten på FJ-medlemmenes virke, heter det i en pressemelding fra Frilansjournalistene/NJ. Derfor ble det delt ut tre priser.

Erling Borgen får prisen for fjernsynsdokumentaren «Ambassadøren» om John Negroponte som i 2004 ble utnevnt som USAs ambassadør i Irak. «Filmen er et glitrende eksempel på utradisjonell utenriksjournalistikk» heter det i juryens begrunnelse.

Lars Aarønæs får prisen for sin usedvanlig brede og mangfoldige frilansvirksomhet gjennom 20 år. Hans innsats for et bedre presse- og journalistspråket, gjennom flere bøker og sin faste språkspalte i Journalisten, blir lagt særlig vekt på. Aarønæs er «en inspirator for sine kolleger», skriver juryen.

Ane-Charlotte Five Aarset får sin pris for boka «Skyttergeneralen Ola Five», som dokumenterer at Norge i 1905 sto rustet til en langvarig geriljakrig mot Sverige. Hun ga ut boka for egen regning og risiko og etter flere års graving på egen hånd. «Five Aarset har bidratt til å løfte frem en spennende del av Norges historie frem i lyset», skriver juryen.